header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

REHAU inovativni SMART sistemi

22.09.2020

Kompanija Rehau je na prvom digitalnom sajmu Rehau prozorskih rešenja predstavila nekoliko interesantnih inovacija koje će biti zanimljive i za naše tržište. SMART tehnologija unapredila je prozorske sisteme što je dovelo do toga da je prozor danas daleko više od prozora i da postaje zaštitnik doma od mnogih spoljašnjih uticaja. Jednom rečju očekuje nas uzbudljivih par godina.

I stakla postaju pametna. Rehau SMART Privacy su prozorska stakla nove generacije čija neprozirnost može da se aktivira po segmentima ili za celokupnu površinu stakla, što pruža određeni stepen privatnosti. Staklo SMART Shading ili pametno zatamnjivanje pruža mogućnost ne samo zaštite od sunca, već i redukciju toplote. Oba rešenja aktiviraju se uz pomoć daljinskog upravljača.

GENEO RAU-FIRPRO X omogućava otvore i do 2,8m visine jer je vlaknima ojačan PVC sistem druge generacije. Zahvaljujući vlaknima i do 40% je redukovana težina profila bez čeličnog ojačanja u 80% elemenata.

U oblasti sigurnosti Rehau predstavlja sjajno inovativno rešenje koje omogućava nivo bezbednosti RC2 a jednostavan je za manipulaciju. Reč je o sigurnosnoj opruzi za staklo GSF koje osigurava staklo u krilu i ramu i to bez lepljenja. Skyforce je skoro nevidljiva zaštita od pada sa visine koja predstavlja staklenu barijeru sa spoljašnje strane prozora, pružajući na taj način savršen izgled fasade. Rehau SMART Guard II je jedinstven sistem protivprovalne zaštite dostupan za sve vrste otvora koji uz pomoć senzora registruje pokret od 20cm od prozora. Ova zaštita ugrađuje se u okvir prozora i ima trostruki sistem upozorenja.


Inovativni sistem ventilacije GENEO Inovent system plus osigurava odličnu klimu u prostoriji uz puno svežeg vazduha uz pomoć pametnih komponenti koje sistem automatski reguliše. Kompletno integrisani sistem za provetravanje sadrži senzore za vlagu i CO2, i filter za polen koji umanjuje čak i do 80% ovog alergena u prostoriji.

Inovativni proizvodi i sistemi se očekuju na tržištu u toku 2021. godine i svakako će izmeniti ulogu prozorskih sistema u našim domovima i učiniti ih multifunkcionalnim. Ukoliko želite da posetite virtuelnu sajamsku izložbu možete to učiniti klikom na link  https://highlights2020.rehau.com/rs/index.php

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!