header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

Održavanje stolarije - saveti i trikovi

31.08.2020

Svi se pripremamo za zimu i hladnije vreme, a u mnogim domovima u toku je jesenje čišćenje. Evo par saveta i trikova za održavanje stolarije i važnih stvari koje treba uraditi kako biste na najbolji način pripremili stolariju za hladne vremenske uslove.

Svi se pripremamo za zimu i hladnije vreme, a u mnogim domovima u toku je jesenje čišćenje. Evo par saveta i trikova za održavanje stolarije i važnih stvari koje treba uraditi kako biste na najbolji način pripremili stolariju za hladne vremenske uslove.

ČIŠĆENJE STAKLA PROZORA Pažljivo prilikom pranja stakla jer jaka sredstva za čišćenje stakla mogu da prouzrokuju pojavu žutila na profilima. Prilikom nanošenja sredstva i brisanja stakala, obratiti pažnju da sredstvo ne dođe u dodir sa profilima. Savetuje se da se prilikom čišćenja stakala koristi što više vode, sa vrlo malim primesama sredstava za čišćenje.

RECEPTI ZA SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE Ukoliko želite sami da napravite prirodno (netoksično) sredstvo za čišćenje prozora preporučujemo sledeći recept: u prskalicu za čišćenje prozora sipajte četvrt ili pola kašičice tečnog deterdženta, 3 kašike belog sirćeta i dve čaše vode. Sirće je veoma dobro sredstvo za čišćenje koje možete koristiti i ukoliko imate problem sa buđom. Ukoliko želite da napravite antibakterijski sprej za čišćenje, koji preporučujemo pre nego kupovna sredstva, u jednu čašu vode nakapajte 20 kapi ulja od lavande ili čajevca. Ova eterična ulja imaju izuzetna antiseptička i antibakterijska dejstva, pa se koriste u prevenciji i lečenju različitih oboljenja.

Kod održavanja prozora obratite pažnju i na donji deo štoka prozora. Drenažne rupe za odvod vode treba održavati tako da se iz njih otkloni sva prašina i predmeti koji mogu da zadržavaju prolaz vode. Ukoliko drenažni otvor zapuše osušeni listovi ili prašina, u štoku vašeg prozora nakupljaće se voda koja može i cureti niz prozor i napraviti štetu na zidu i podu, naročito ukoliko imate laminat ili parket. Prašinu i druge nečistoće najbolje možete ukloniti usisivačem. Nanesite sredstvo za podmazivanje na dihtunge prozora. Dihtunzi se moraju održavati jer vremenom mogu postati suvi i „ispošćeni“.

Za optimalno održavanje prozora preporučujemo SUNCE mini set za održavanje PVC stolarije koji sadrži sve što vam je potrebno: pastu za poliranje bele PVC stolarije, sredstvo za negu dihtunga, spej za okove i krpu. Set možete naručiti preko kontakt stranice našeg sajta www.suncemarinkovic.com ili telefona 034/330-870

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!