header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

Komarnici - zaštita doma od insekata

16.07.2020

U toku toplih prolećnih i letnjih dana svi imamo potrebu da širom otvorimo prozore i uživamo u svežem vazduhu i sunčevim zracima. Češće otvaranje prozora je sada u vreme borbe protiv virusa Korona postala i potreba. Lekari savetuju što češće provetravanje prostorija kako bi se obezbedila stalna cirkulacija vazduha, pogotovo u prostorijama u kojima boravi više osoba. Sa svežim vazduhom u prostoriju ulaze i raznorazni insekti koji mogu biti prava napast. Mušice, komarci, pauci i raznorazne bubice dosađuju i nerviraju nas. Mnogi kupuju raznorazne skupe hemijske preparate, koji mogu narušiti zdravlje ukućana ukoliko se ne koriste prema preporukama proizvođača. Rešenje za najezdu insekata koje je veoma jednostavno za korišćenje, apsolutno netoksično i dugoročno je komarnik. Mrežice za prozore ili komarnici su danas dostupne u nekoliko varijanti, a za koje ćete se opredeliti zavisi pre svega od vaših potreba i namene prostorije i otvora. U većini kompanija koje se bave zamenom stolarije u ponudi su fiksni, rolo i plise komarnici.

 

Fiksni komarnici

Fiksni komarnici se ne mogu pomerati, fiksno su postavljeni na okvir prozora. Preporučuju se za otvore kao što su ostave, kupatila, sutureni i druge prostorije koje ne zahtevaju otvoreno polje prozora.

 

Rolo komarnici

Rolo komarnici se mogu otvarati odozdo na gore i omogućavaju da na taj način ukolnite mrežicu sa otvora kada vam je to potrebno. Ovo je jedna od prednosti ove vrste komanika. Mrežica se pakuje u sam vrh okvira, a kači u donjem delu okvira. Ujedno rolo komarnici su najprodavanija vrsta komarnika.

 

Plise komarnici

Plise komarnici se otvaraju u stranu i pakuju se u sam okvir prozora. Najčešće se preporučuju za balkonska vrata, mada se mogu postaviti i na prozore. Plise komarnici su mnogo bolje rešenje u odnosu na nekadašnje “američke” komarnike koji su se otvarali kao vrata, jer im za otvaranje nije potreban dodatni prostor.

 

Imajući u vidu da ćete se mnogo manje nervirati zbog komaraca i mušica u svom domu, komarnici predstavljaju odličnu investiciju.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!