Staklo

Staklo

Od 2010. godine u SUNCU je standardizovano niskemisiono staklo punjeno argonom. To znači da se niskoemisiono staklo ugrađuje u PVC i alu stolariju bez dodatnih troškova za kupce. SUNCE staklo je izuzetnog kvaliteta, a ono što sa ponosom ističemo je njegova dugotrajnost.

Pored zastakljivanja niskoemisionim staklom u ponudi SUNCA se nalazi:

  • termo-flot staklo napravljeno od float-clear stakla
  • stopsol staklo, koje na sebi ima metalizirajući nanos što obezbeđuje “ogledalo” efekat u plavoj, zelenoj, sivoj i braon boji.
  • parsol staklo je providno staklo u raznim bojama (plava, bronza, zelena, siva)
  • delta-ornament uskrasno staklo koje će oplemeniti Vaša vrata
  • peskareno ukrasno staklo u mlečno beloj boji namenjeno za vrata i izloge na Vašem poslovnom prostoru
  • pesak ukrasno staklo slično peskarenom ali sa krupnijim dezenom
  • sigurnosno pamplex staklo i
  • sigurnosno kaljeno staklo

ClimaGuard® Solar – Staklo za 4 godišnja doba

Pored profila jedan od najvažnijih elemenata energetski efikasnog prozora je izbor odgovarajućeg stakla. ClimaGuard® Solar je staklo sa transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući njemu, osigurava se visoko propuštanje svetlosti (66%), odlična toplotna izolaciju i zaštitu od sunčeve energije u toku leta. ClimaGuard® Solar propušta samo 42% sunčeve energije, a tradicionalno izolaciono staklo propušta čak 80% te energije u prostoriju što je često neizdrživo. Nizak prenos toplote prouzkokuje nisku temperaturu unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji u toku leta. Zimi uz ovo staklo gubitak toplotne energije je smanjen na 22%, dok je kod jednostrukog stakla gubitak čak 100%. To znači da 78% energije ostaje u prostoriji, što omogućava manje troškove za grejanje i uštedu novca.

Pored ovih vrsta stakla možete birati i kombinovati različite pakete stakla. U tabeli možete videti i Ug vrednost koja je veoma bitna i označava vrednost termičke provodljivosti. Naša preporuka je da se opredelite za low-e (nismoemisiona stakla) sa što nižom Ug vrednošću, jer ukupna energetska efikasnost pored profila zavisi i od stakla koje čini najveći deo prozora: Efikasnost stakala Ukoliko želite da vaš poslovni ili porodični objekat dobije na originalnosti i ekskluzivnosti preporučujemo funkcionalna ParSol i Stop Sol stakla: Efikasnost stakala

NAPOMENA: Zbog deformacije boje u toku fotografisanja može doći do određene razlike u nijansi uzorka i realne boje stakla. Stop sol staklo ima efekat ogledala. Uzorke stakla pogledajte u salonima prodaje i kod distributera SUNCE proizvoda.

Stakla u vratima i prozorima možete ulepšati ukrasnim lajsnama koje su dostupne u beloj i zlatnoj boji i nekoliko modela i veličina. Lajsne u staklu se najviše koriste kod stolarije stambenih objekata - kuća i stanova. Ukrasne lajsne

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!