header

Prozor Super7 PVC sa 7 komora i 3 dihtunga

Prozor Super7

Karakteristike

  • Profil:PVC sa 7 komora i 3 dihtunga
  • Koeficijent toplotne provodljivostiUw=0.66W/m2K
  • Dubina ugradnje81mm
  • Stakloniskoemisiono punjeno argonom
  • OkovSigenia
  • Bojabela
  • Garancija5 godina

Prozor Super7 - Opis

Super 7 PVC prozor je energetski efikasno rešenje za savremen dom. Omogućava i do 70% uštede energije i novca u odnosu na standardne prozore. Zahvaljujući tvrdom trećem dihtungu ujedno povećava i sigurnost prozora za čak 50%. Super 7 ima masivan štok širine 81mm koji se sastoji iz 7 vazdušnih komora. Najbolji  je izbor za dom kome je potrebna i odlična energetska efikasnost, odnosno ušteda energije  ali i sigurnost

Naša preporuka

Legenda

Niskoemisiono staklo (Low-e)

Niskoemisiono staklo (Low-e) – ima niski koeficijent provodljivosti što znači da zimi sprečava gubitak toplotne energije i istovremeno obezbeđuje dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije. U SUNCU uz svaki kupljen prozor Low-E staklo sa argonom se podrazumeva - bez ikakvih dodatnih troškova zakupca.

Komore u PVC profilu

Komore u PVC profilu – imaju funkciju stvaranja termo prekida i na taj način umanjuju razmenu toplote i hladnoće prozora. Zato je važno da u odabiru prozora obratite pažnju da profili od kojih su napravljeni imaju optimalan broj komora. Trenutno su aktuelni prozori sa pet, šest i više komora. Za stabilnost i čvrstinu prozora važna je i ukupna širina štoka, kao i debljina zidova komora.

Sigurnosno pampleks staklo

Sigurnosno pampleks staklo – se pravi od dve ploče običnog stakla koje su zajedno zalepljene folijom. Pampleks staklo se prilikom pucanja ne raspada u oštre komade, već ostaje zalijepljeno za foliju. Time se smanjuje mogućnost povrede i ostakljena površina ostaje zatvorena, pa je veoma pogodno za dečije sobe. Pampleks staklo se teško razbija i zato se svrstava u sigurnosna stakla i preporučuje za kuće ili stanove u prometnim ulicama, odnosno prostorije koje se nalaze na prizemlju ili koje potencijalno mogu biti meta lopova.

Koeficijent prenosa toplote „U“

Koeficijent prenosa toplote „U“ – broj koji označava količinu toplote koju element (okvir-Uf, staklo-Ug ili ceo prozor-Uw) gubi u 1 sekundi po m2 površine kod razlike u temperaturi od 1K. Što je koeficijent prolaza toplote manji to je termo zaštita, odnosno energetska efikasnost bolja. Što je energetska efikasnost bolja, manje ćete trošiti novca na grejanje/hlađenje doma, time će se vaša investicija u novu stolariju brže isplatiti. Standarni SUNCE PVC prozor danas ima Uw= 0.86 W/m2K

Katalozi

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!