header

Prozor Eco+ Nemački PVC Rehau profil sa 5 komora

Prozor Eco+

Karakteristike

  • Profil:Nemački PVC Rehau profil sa 5 komora
  • Koeficijent toplotne provodljivostiUw=1.06W/m2K
  • Dubina ugradnje70mm
  • Stakloniskoemisiono punjeno argonom
  • OkovSigenia/Vabis
  • Bojabela
  • Garancija5 godina

Prozor Eco+ - Opis

SUNCE prozori sa niskoemisionim staklom štede energiju i novac. Visoko kvalitetni i energetski efikasni SUNCE prozori su izvanredna dugoročna investicija za vaš dom. Sa eco+ prozorom uštedećete energiju i novac i tokom zimskih, ali i letnjih perioda na troškovima grejanja i hlađenja doma.  Prozor eco+ je napravljen od nemačkog profila sa 5 komora, dvostrukog niskoemisionog stakla i kvalitetnog okova.

Naša preporuka

Legenda

Niskoemisiono staklo (Low-e)

Niskoemisiono staklo (Low-e) – ima niski koeficijent provodljivosti što znači da zimi sprečava gubitak toplotne energije i istovremeno obezbeđuje dodatno zagrevanje skupljanjem sunčeve energije. U SUNCU uz svaki kupljen prozor Low-E staklo sa argonom se podrazumeva - bez ikakvih dodatnih troškova zakupca.

Komore u PVC profilu

Komore u PVC profilu – imaju funkciju stvaranja termo prekida i na taj način umanjuju razmenu toplote i hladnoće prozora. Zato je važno da u odabiru prozora obratite pažnju da profili od kojih su napravljeni imaju optimalan broj komora. Trenutno su aktuelni prozori sa pet, šest i više komora. Za stabilnost i čvrstinu prozora važna je i ukupna širina štoka, kao i debljina zidova komora.

Sigurnosno pampleks staklo

Sigurnosno pampleks staklo – se pravi od dve ploče običnog stakla koje su zajedno zalepljene folijom. Pampleks staklo se prilikom pucanja ne raspada u oštre komade, već ostaje zalijepljeno za foliju. Time se smanjuje mogućnost povrede i ostakljena površina ostaje zatvorena, pa je veoma pogodno za dečije sobe. Pampleks staklo se teško razbija i zato se svrstava u sigurnosna stakla i preporučuje za kuće ili stanove u prometnim ulicama, odnosno prostorije koje se nalaze na prizemlju ili koje potencijalno mogu biti meta lopova.

Koeficijent prenosa toplote „U“

Koeficijent prenosa toplote „U“ – broj koji označava količinu toplote koju element (okvir-Uf, staklo-Ug ili ceo prozor-Uw) gubi u 1 sekundi po m2 površine kod razlike u temperaturi od 1K. Što je koeficijent prolaza toplote manji to je termo zaštita, odnosno energetska efikasnost bolja. Što je energetska efikasnost bolja, manje ćete trošiti novca na grejanje/hlađenje doma, time će se vaša investicija u novu stolariju brže isplatiti. Standarni SUNCE PVC prozor danas ima Uw= 0.86 W/m2K

Katalozi

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!