Tradicija duga 90 godina

Tradicija duga 90 godinaSunce Marinković

Kompanija SUNCE osnovana je 23. avgusta 1929. godine kao mala porodična radionica za izradu bravarije. Osnivač Aleksandar Marinković bio je poznat bravar - majstor vrhunskog zanata čije ograde i danas krase grad na Lepenici i svedoče o dugoj tradiciji izuzetnog kvaliteta.

Po simbolu Sunca koji je postavljen na “kamenom mostu” u centru Kragujevca, a koji je iskovan u radionici “Marinković” kompanija je dobila ime po kome je danas poznata i van granica Srbije.

Vrsni bravarski zanat i umetnost, ali i istinske vrednosti prenosile su se sa kolena na koleno kao pravo porodično blago. Naslednici Aleksandra Marinkovića, sin Ljubiša i unuci Dušan i Vladimir, nastavljajući tradiciju uspešno vode kompaniju koja danas ima stotinu zaposlenih.

Kompanija Sunce Marinković d.o.o. zahvaljujući osmodecenijskom radu sa ponosom zauzima lidersko mesto najuspešnijih kompanija u industriji proizvodnje energetski efikasne aluminijumske i PVC stolarije. U radnim jedinicima kompanije "Sunce Marinkovic" zaposleni su visoko kvalifikovani majstori, inženjeri i menadžeri. Svi oni zajedno stoje iza garancije kvaliteta SUNCE proizvoda.

Opšti uslovi poslovanjaKodeks ponašanja

Reč direktora

Reč direktora - pozdravna poruka porodice Marinković

rec-direktora

Osnivanjem naše porodične kompanije, još davne 1929., obavezali smo se da trajemo. To je odgovornost koju već 90 godina generacije naše porodice sa ponosom preuzimaju. Odgovorno korporativno upravljanje za nas znači stvaranje novih radnih mesta, transparentnost u poslovanju, poštovanje ljudskih prava, zaštitu okruženja, etičko poslovanje i sveukupni doprinos društvu. Ukratko - kreiranje budućnosti i svetlosti za sve. Svedoci smo da u uslovima poslovanja sve oštrije konkurencije pobeđuju nijanse. Zato uvek polazimo od želja i potreba naših kupaca, stvaramo proizvode koje obezbeđuju sigurnost, uštedu i uživanje. Uviđajući važnost preciznosti, stručnosti, pravovremenosti, profesionalnosti i kulture u poslu stvaramo prilike da svaki naš prozor bude izuzetan.

Biti uspešan u poslu i životu veliko je postignuće za svakog čoveka. Ulaganjem u lokalnu zajednicu, taj uspeh želimo da prenesemo na celo društvo, dajući time primer i drugim društveno odgovornim kompanijama. Okretanjem ekologiji i zaštiti čovekove sredine nastojimo da promenimo svest u društvu o značaju energetske efikasnosti. Time sprečavamo gubitke energije bez narušavanja komfora, standarda života ili ekonomske aktivnosti... I što je najvažnije - čuvamo planetu Zemlju. Zato svaki SUNCE prozor predstavlja naš doprinos uštedi energije i zaštiti životne sredine. Dozvolite da Vam se predstavimo,

Porodica Marinković

Vizija

Vizija

SUNCE - lider u proizvodnji aluminijumske i PVC stolarije u jugositočnoj Evropi i najveći izvoznik stolarije u Srbiji.

Misija

Sunce proizvodi kvalitetnu građevinsku stolariju usaglašenu sa ključnim standardima kvaliteta, čime garantuje sigurnost i bezbednost u korišćenju prozora i vrata, čineći kupovinu stolarije jednostavnom.

Delatnost

Izrada i montaža:

- aluminijum, aluminijum-drvo i PVC stolarije;
- sve vrste termo stakala;
- panela za ulazna vrata;
- strukturalne, polustrukturalne fasade;
- alubond fasade;
- staklenih bašta;
- aluminijumskih ograda;
- aluminijumskih nadstrešnica ;
- aluminijumskih roletni;
- komarnika;
- demontaža i uklanjanje stare stolarije;
- plastifikacija aluminijumskih profila;
- savijanje aluminijumskih i PVC lukova;

Organizacija

U SUNCU je zaposleno nešto iznad 100 radnika. Poslovanje kompanije je organizovano u 5 sektora.
Kvalitet naših proizvoda se zasniva na vrhunskoj proizvodnji.

SUNCE u svojim proizvodnim pogonima zapošljava preko 60 vrsno obučenih i stalno zaposlenih majstora. Radi se na najsavremenijim mašinama nemačkih i italijanskih proizvođača, koje, pored odlične organizacije, omogućuju kapacitet u jednoj smeni od:

- 140 prozora
- 20 vrata
- 30 m2 panela za ulazna vrata
- 20 m ograde
- 100 m2 stakla

Kvalitet garantuje standard kvaliteta ISO9001:2008 i CE znak.

Dijagram organizacije

Proizvodnja

Proizvodnja SUNCE stolarije je u potpunosti modernizovana. Vaše nove prozore i vrata proizvodimo na mašinama visoke tehnologije koje nam omogućavaju visoku preciznost, kvalitet, kao i veliki kapacitet proizvodnje.

Proizvodni procesi su organizovani u skladu sa standardom kvaliteta ISO 9001:2008, a svi naši proizvodi nose CE oznaku kvaliteta. Stolarija i prateći proizvodi izrađuju se na mašinama vodećih svetskih proizvođača ( Elumatic, Urban...)

Proizvodnja kompanije SUNCE Marinković nalazi se u modernom proizvodno-poslovnom objektu površine 3500m² koji se nalazi u ekskluzivnoj industrijskoj zoni na ulazu u Kragujevac. U objektu se pored proizvodnih hala za aluminijumsku i PVC stolariju nalaze i sve ostale prateće radionice, magacini i službe. U okviru objekta nalazi se moderni prodajni salon opremljen najnovijim uzorcima i materijalima, kao i poseban salon za investitore i partnere.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!