header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

Uskočno-klizna balkonska vrata

27.04.2016

 

Uskočno klizna vrataUskočno klizna balkonska vrata su odlično rešenje za male prostore ili ljubitelje velikih staklenih površina. U SUNCU su u ponudi profili koji se lako uklapaju u sve enteriere kao i okov renomiranih proizvođača koji će učiniti da vrata jednostavno i lagano otvarate

Iako imaju dugačak naziv, uskočno-klizna balkonska vrata u stvari pojednostavljuju i olakšavaju život,  a pri tome ne oduzimaju prostor vašeg doma. Klasična balkonska vrata (a pogotovo dvokrilna) zahtevaju prostor za otvaranje i zatvaranje, što nas često sprečava da rasporedimo nameštaj kako želimo ili slobodno koristimo prostor. 

Uskočno-klizna vrata štede prostor, jer se otvaraju tako što ih uz pomoć klizača pomerate u stranu, a kod zatvaranja krilo  zahvaljujući modernom okovu "uskače" u okvir što za krajnji rezultat ima odlično dihtovanje.

Uskočno-klizna vrata prave se od PVC-a, aluminijuma kao i u kombinaciji aluminijuma i drveta. Ukoliko vam je najvažnija ušteda energije preporučujemo PVC profil, ako vam je važno da staklena površina bude što veća aluminijum je idealno rešenje. Bez obzira za koji se materijal odlučite uskočno-klizna vrata izgledaju lepo u prostoru i svakako su praktična.

Uz uskočno-klizna vrata idealno se uklapaju plise komarnici protiv isekata. Ovi komarnici sa horizontalnim otvaranjem takođe štede prostor i veoma su jednostavni za rukovanje, a imaju važnu ulogu da spreče prolaz komaraca, mušica i drugih insekata u prostorije, i ujedno obezbede cirkulaciju svežeg vazduha.

Trend je da se uskočno-klizna vrata sve više koriste i za zatvorene terase, pogotovo ako su manje površine. Primere uskočno-kliznih vrata od različitih materijala i različitih namena možete pogledati u našoj Galeriji na web sajtu

Uskočno klizna vrata  Uskočno klizna vrata

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!