header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

Uz subvencije do nove stolarije

02.04.2021

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je najavila finansijsku pomoć domaćinstvima kako bi njihovi domovi bili energetski efikasniji. Plan je da uz subvencije od 25% od Uprave za energetsku efikasnost i 25% od lokalne samouprave, domaćinstva snose 50% vrednosti stolarije. Napravili smo okvirnu ponudu za stolariju za prosečan stan i kuću koju ćemo vam predstaviti.

Primer koji je iznela bio je sledeći: "Ako neko hoće da promeni svoju stolariju na prosečnom stanu od 60 kvadrata, za šta je potrebno oko 1.500 evra, 25 procenata bi došlo iz Uprave za energetsku efikasnost bespovratno, 25 procenata bi trebalo da dođe iz jedinice lokalne samouprave, a 50 procenata od samog domaćinstva". To, dakle, znači da je na domaćinima da obezbede 750 evra za opremanje. (Izvor: B92 )

 

Uradili smo okvirnu ponudu na osnovu ovog primera  u iznosu od 1517 eura koju ćemo vam predstaviti. Pre nego što počnemo treba napomenuti da je kao i primer ova ponuda okvirna i da cena može varirati, jer zavisi pre svega od dimenzija prozora i vrata koje u našoj zemlji nisu standardizovne. Takođe, na cenu utiče izbor profila, okova, stakla i prateće opreme.

Primer smo uradili za standardnu kuću / stan sa dnevnom sobom sa terasom, spavaćom sobom, kuhinjom i kupatilom. Ponuda obuhvata 1 dvokrilni prozor sa balkonskim vratima, 1 mali prozor za kupatilo, 2  dvokrilna prozora sa roletnama i 1 jednokrilni prozor za kuhinju.

Naša ponuda obuhvata stolariju napravljenju od nemačkog Rehau PVC profila koji je jedan od najkvalitetnijih na evropskom tržištu. Rehau kao renomirani proizvođač za ovaj profil ima sve neophodne standarde kvaliteta i sertifikate koji potvrđuju njegove izuzetne termo, zvučne i vodopropusne koeficijente.

Važno je napomenuti da su prozori iz naše ponude sa niskoemisionim staklom koja ih dodatno čine energetski efikasnim, odnosno omogućavaju uštedu energije tokom hladnih zimskih dana. Ukoliko uzimate ponude i od drugih proizvođača obratite pažnju na ovu stavku, jer sve više proizvođača ovde stavlja flot, odnosno obično staklo kako bi snizili iznos ponude.

Prozori u našoj ponudi imaju sjajni Sigenia Titan okov koji omogućava otvaranje na kip i klasično otvaranje. Unutrašnje roletne u beloj boji su sa PVC kutijom i aluminijumskim lamelicama i vođicama koje će dodatno zaštititi prozor i vaš dom od hladnoće u toku zime, ali i od toplote tokom leta.

Za detaljnije informacije o ponudama i stolariji kontaktirajte naše salone u Kragujevcu, Beogradu, Jagodini, Aranđelovcu, Požarevcu na broj 034/330-870.

U Ministarstvu rudarstva i energetike najavljuju da će Uprava za energetsku efikasnost biti formirana najkasnije do juna i da će imati ove godine na raspolaganju fond od oko 15 miliona evra koja su namenjena za povećanje energetske efikasnosti domaćinstava u Srbiji. "Trenutno se pripremaju tri nova mehanizma koja bi se realizovala sa jedinicama lokalne samouprave, bankama i privredom", kazali su iz Ministarstva rudarstva i energetike za portal B92.

Ove subvencije biće jedinstvena prilika da ukoliko niste, zamenite stolariju u svom domu. Na taj način smanjićete utrošak energenata, uštedeti veći iznos novca na godišnjem nivou i dobiti i do 5 stepeni topliji dom. Ujedno za održavanje stolarije utrošićete minimalno vreme, jer se PVC prozori održavaju izuzetno jednostavno brisanjem vlažnom krpom bez šmirglanja, kitovanja i farbanja koje i oduzima puno vremena i košta.

 

03.09.2021.

Javni pozivi biće raspisani u 67 gradova i opština na teritoriji Srbije, a iz ministarstva rudarstva i energetike najavljuju i nastavak ovog projekta krajem ove i sledeće godine. Procenjuje se da je potrebno oko 100 miliona evra godišnje kako bi se u naredne 2-3 godine na nacionalnom nivou smanjila potrošnja električne i toplotne energije za 40%. To znači i niže račune za više od 20% za građane.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!