header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

KAO IZABRATI PROZOR ZA DEČIJU SOBU

01.09.2022

Prilikom kupovine stolarije posebnu pažnju treba obratiti na izbor prozora za dečiju sobu. Sa vama ćemo podeliti par informacija i preporuka opšteg tipa, jer od vaših potreba, položaja sobe, njene osunčanosti u toku dana, broja prozora i brojnih drugih faktora zavisi koju vrstu stakla, okova, profila i dodatnih prozvoda ćemo uključiti u našu ponudu.

Dečija soba treba ima što više dnevne svetlosti u toku celog dana, pa ukoliko tek planirate izgradnju kuće imajte ovo u vidu. Zbog toga se za ovu sobu prilikom kupovine stolarije opredelite za spoljašnje roletne, a ne na primer za unutrašnje koje će smanjiti površinu otvora, a samim tim i količinu svetlosti.

Ukoliko se soba nalazi na severnoj strani naručite trostruka stakla za prozor na dečijoj sobi jer ćete tako dodatno utopliti prostor. Trostruko staklo preporučujemo i ukoliko je vašem školarcu potrebna tišina za učenje, jer će prozor sa trostrukim staklom blokirati i do 60% buke spolja.

Sigurnosna pampleks stakla dodatno štite od buke, ali će i sprečiti da staklo u slučaju loma nekoga poseče. Sigurnosno pampleks staklo je dobar izbor ako je vaš stan ili dečija soba u prizemlju i postoji opasnost od provale spolja. Dodatnu sigurnost mogu vam pružiti i roletne sa ključem ili ručice za prozor sa ključem (kao na našoj fotografiji). Ručice za prozor sa ključem posebno preporučujemo za više spratove u zgradama.

Dozvolite vašem mališanu da slobodno crta i piše po prozorima običnim flomasterima, temperama ili vodenim bojama (samo ne permanentim markerima) i ukrašava ih jer se pvc prozori lako održavaju. Dovoljno će biti da ih prebrišete krpom koju ste natopili u toplu vodu.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!