header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

KAKO SE RASHLADITI U DOMU OVOG LETA?

03.07.2012

letnja akcija sunce Još jedno dugo toplo leto je pred nama, a ukoliko u svom životnom prostoru ne obezbedimo  prijatnu temperaturu, leto se može pretvoriti u preee dugo i preeetoplo leto. Odlična zaštita od vreline koju vam ovog puta predstavljamo su SUNCE roletne.

Roletne spadaju u dodatnu vrstu proizvoda za prozore i vrata. Njihova namena je da pruže zaštitu od vetra, kiše, snega, hladnoće i toplote.

Najveća prednost roletni je visoka toplotna i zvučna izolacija, ali i mogućnost izbora boja. SUNCE roletne štite od vetra, kiše, snega, hladnoće, toplote, a uz sve to izuzetno ukrašavaju izgled Vašeg doma. Roletne se jednostavno montiraju, a mogu se ugraditi kako kod novogradnje, tako i na adaptiranim objektima.

U okviru Letnje akcije kompanije SUNCE ovog leta Vam dajemo mogućnost da kupite energetski efikasne roletne po ceni obične. U pitanju su roletne sa izolacijom u kutiji renomiranog slovenačkog proizvođača Kosec. Pored prozora važno je da i roletna bude dobro izolovana kako ne bi dolazilo do prodora toplog vazduha leti, odnosno gubitka toplotne energije zimi.

 

Klima uređaji

Svi će se složiti da je najbolje rešenje za rashlađenje dobar klima uređaj. U današnje vreme energetske efikasnosti, sve je više ljudi koji će se radije odlučiti za ugradnju roletni i dobre izolacije na kući. Iako ima dobrih karakteristika, klima uređaji mogu pored lošeg uticaja na životnu sredinu, loše uticati i na zdravlje ljudi. Mnogobrojini su oni kojima rad klime smeta.

Doktori savetuju da hladan vazduh sa klima-uređaja nikada ne sme direktno da bude usmeren na vrat, deo lopatice, krsni deo leđa, zbog opasnosti od išijasa i ukočenja, ali mora da se čuva i lice, da ne bi došlo do pareze facijalisa, odnosno paralize živca na licu.

Naš Genijenerije, kao veliki pobornik zaštite životne sredine i efikasnog korišćenja energije, savetuje Vam štedljivo korišćenje klima uređaja. Umesto da uključite klimu, spustite SUNCE  roletne ili navucite zavese kako bi ste smanjili nakupljanje toplote danju, a podignite ih noću da povećate hlađenje.

Savet za objekte sa dvorištem je zasađivanje drveća koje ima ulogu štita od pregrevanja. Puzavice leti hlade, a zimi greju kuću tako da su veoma korisne.

Šuma i drvoredi deluju drastično na klimu u stanu ili u kući. Leti osim senke, stabla korenjem crpe hladnu vodu iz dubine i izbacije je preko lišća, pa su studije utvrdile da je u blizini stabala leti hladnije za 4-5 stepeni. Drveće štiti Vaš dom i u toku zime jer čak za 70% umanjuje ledene udare vetra.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!