header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

“Nakon zamene stolarije prvi put sam se obradovao zimi”

13.11.2013

 

Fotolia_36833991_LKupac energetski efikasne stolarije SUNCE Dušan Vančetović poslao nam je svoje utiske nakon gotovo 7 godina korišćenja SUNCE prozora. On i njegova porodica su  nakon ugradnje energetski efikasnih prozora počeli da se raduju zimi, umesto da strepe. Naime, Dušan nam je pokazao da je zamenom stolarije u proseku po grejnoj sezoni uštedeo između 200 i 250 eura na troškovima grejanja, a uz to u njegovom stanu je mnogo prijatnija temperatura i zimi i leti. S obzirom da stan od 50m2 greje na struju uz pomoć tri TA peći,  nakon zamene prozora Dušan je primetio brojna poboljšanja i veliku uštedu: 

Stanujem u zgradi koja je useljena kasnih sedamdesetih godina, sada već, prošlog veka. Iako je stolarija u stanu korektno održavana njen životni vek je odavno prošao. Negde oko 2005. godine počeo sam da razmišljam o zameni prozora jer su uslovi života u stanu bili krajnje nepodnošljivi. Pri, čak i slabijem, vetru zavese su se pomerale, zimi temperatura u najhladnijoj sobi nije prelazila 17°S, iako smo za grejanje u stanu od 50 m2 koristili tri TA peći snaga 3kW, 2.5kW i 3.5KkW. U zimskim mesecima smo trošili između 1400 i 1800 kWh.

Prvo, morao sam da ubedim sebe da ću izdržati dve nedelje prašine, majstora, pomeranja nameštaja,krečenja...Nakon toga, od nekoliko ponuda odabrao sam ponudu kompanije ,,SUNCE“. Prvi dobri utisci već kreću od ljudi koji su došli da uzmu dimenzije za prozore. Saslušali su moje specifične zahteve i u skladu sa njima su me posavetovali šta je najpovoljnije za mene. Posle dve nedelje došao je i dan za montažu. Kamion sa prozorima i majstorima je stigao u tačno dogovoreno vreme i majstori su odmah krenuli sa iznošenjem novih prozora na drugi sprat u zgradi bez lifta (nisu hteli čak ni kafu, ni sok ). Poskidali su staru stolariju i krenuli odmah sa montažom nove stolarije. Nakon pet sati sve je bilo gotovo! Novi prozori i roletne su ukrasili moj stari stan. Po prvi put sam se radovao zimi.

I došla je zima. Temperatura u najhladnijoj sobi je bila 22-23°S s tim što TA peći nisu izduvavale jer za tim nije bilo potrebe. Potrošnja struje se kretala od 1200-1400 kWh. Stan je postao mnogo udobniji za život i jedino mi je žao što ranije nisam zamenio prozore.

PREDNOSTI

· manja potrošnja struje za grejanje

· lakše se ohladi stan leti

· manje buke

· lako se čiste i održavaju

· ne prokišnjavaju

· robustni i dugotrajni

Ukoliko i Vi želite da sa nama podelite Vašu priču o uštedi energije i novca kroz zamenu stolarije kontaktirajte nas na  e-mail office@suncemarinkovic.com

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!