header

Blog najnovije vesti, dešavanja, akcije...

Energetska efikasnost je važna i leti

09.07.2015

 

Fotolia_33219869_LEnergetska efikasnost je važna podjednako leti i zimi. Za hlađenje doma u toku leta troši se gotovo ista količina energije kao i za grejanje, pogotovo u toplijim krajevima. Izazovima vremena i uštede odgovor je dao savremen PVC prozor napravljen od materijala koji štede energiju i novac.  Zato je važno da prilikom odabira nove stolarije  povedemo računa da ceo prozor bude sastavljen od energetski efikasnih komponenti. Ukoliko je ovaj uslov zadovoljen Uw vrednost prozora biće niska (0,8 je standard za pasivne kuće, a po našim propisima dozvoljeno je do 1,5).

S obzirom da je za energetsku efikasnost prozora važno i kakvo je staklo u SUNCU smo napravili demonstratore koji kupcima mogu pokazati sve prednosti niskoemisionog stakla. U salonima prodaje u Kragujevcu, Jagodini i Beogradu možete pogledati demonstrator niskoemisionog stakla koji pokazuje razliku u termperaturi stakla u toku leta.

Na slici možete videti temperaturu običnog duplog stakla izloženog toploti sijalice. Zabeležili smo je digitalnim termometrom i temperatura iznosi 43°C

Sa druge strane demonstratora nalazi se dvostruko niskoemisiono staklo punjeno argonom iz standardne ponude naše kompanije. Na njemu smo zabeležili temperaturu od 35°C

Test pokazuje da je u istovetnim uslovima niskoemisiono staklo pokazalo bolje rezultate, odnosno da je odbilo toplotu zahvaljujući niskoemisionom premazu i postiglo temperaturu nižu za celih 8°C  u odnosu na obično staklo.

Ukoliko želite još bolju zaštitu od toplote preporučujemo Clima Guard Solar staklo koje ima izuzetno visoku zaštitu od sunčeve energije jer propušta samo 42% toplote. ClimaGuard Solar je na akciji do 01.septembra 2015. godine u SUNCU I dobijaju ga bez doplate svi kupci PVC prozora eco i fokus. Prozori sa ovim staklom štitiće vaš dom od toplote leti I hladnoće zimi.

Prijavite se na SUNčani list

Najnovije informacije u Vašem inbox-u!